Ma megint azt a bizonyos üdítős szeletet sütöttem.Magam se értem miért, de most teljesen odavagyunk érte.Könnyű elkészíteni, gyors, 1000féle variációja van és nagyon finom.
Ez most tortaformában készült.
Hozzávalók: (ennél a példánynál)
7 tojás
7 ek kristálycukor
1 cs sütőpor
1 dl étolaj
2 ek kakaópor
5 ek rétesliszt (simával is jó,én azzal csinálom)
Töltelék:
1/2 kg túró
2 csomag vaníliás cukor (én 4et tettem bele)
5 ek kristálycukor (ezt kihagytam)
25 dkg margarin (csak 15 dkg-ot tettem bele)
(a krémhez tettem még 2 dl habtejszínt is)
Máz: ( a mázt nagy tepsihez 10 dl üdítőből és 3 pudingból csinálom)
7 dl meggyes üdítő (vagy meggyszörp szódával vagy málnaszörp is jó)
2 csomag puncsoa pudingpor (vagy az epres is megfelel)
4 ek cukor
Elkészítés
A tojások sárgájához hozzáadjuk a kristálycukrot, a sütőport, az étolajat, majd a kakaóport és ezt jól kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, majd végül óvatosan hozzákeverjük a tojások felvert habját. Kivajazott, lisztezett tepsibe közepes hőmérsékleten kisütjük.
Krém: A hozzávalókat jól kikeverjük és a kihűlt tésztára kenjük.
Máz: A hozzávalókból sűrű pudingot főzünk, ha kihűlt a túró tetejére kenjük
Összes oldalmegjelenítés
2011. március 16., szerda
2011. március 12., szombat
Üdítős szeletem a'la Erna :)
Egyik kedves pécsi barátnőm ma elkészítette a mindenki által jól ismert üdítős szelet egy újabb verzióját.Vicces volt a folyamat, mert neten keresztül próbáltam instrukciókkal ellátni:D:D
A végeredmény magáért beszél:)
NAGYON GUSZTA!!
A különbség az eredeti recepthez képest annyi, hogy Ernám a süti tetejét nem narancsos üdítővel készítette, hanem málnaszörppel és mivel csak 1 pudingpor volt otthon,így csak 1 került bele 2 helyett:D:D
És a túrós rétegre került némi gyümi is.
SZÉÉÉÉÉÉÉÉP:)
A végeredmény magáért beszél:)
NAGYON GUSZTA!!
A különbség az eredeti recepthez képest annyi, hogy Ernám a süti tetejét nem narancsos üdítővel készítette, hanem málnaszörppel és mivel csak 1 pudingpor volt otthon,így csak 1 került bele 2 helyett:D:D
És a túrós rétegre került némi gyümi is.
SZÉÉÉÉÉÉÉÉP:)
2011. március 10., csütörtök
Diókrémes süti
Ez egy duplán diós süti, hiszen a tésztájában és a krémben is a dió íze dominál.Nagyon egyszerű és finom!!
10 tojásból diós piskótát sütünk (10 tojás, 6 kanál liszt, 10 dkg dió, kicsi szalagáré).
Töltelék:
1/2 liter tejet 5 evőkanál liszttel megfőzünk és ha kihűlt, akkor hozzákeverjük az előre kikevert 25 dkg margarint, 25 dkg porcukrot és 10 dkg darált diót. Ezt rákenjük a tésztára és bevonjuk csokimázzal.
10 tojásból diós piskótát sütünk (10 tojás, 6 kanál liszt, 10 dkg dió, kicsi szalagáré).
Töltelék:
1/2 liter tejet 5 evőkanál liszttel megfőzünk és ha kihűlt, akkor hozzákeverjük az előre kikevert 25 dkg margarint, 25 dkg porcukrot és 10 dkg darált diót. Ezt rákenjük a tésztára és bevonjuk csokimázzal.
2011. március 6., vasárnap
Túrós pite eperlekvárral
Ki ne szeretné a túrós pitét??Szerintem nincs ilyen ember..
Van, aki mazsolásan szereti, van aki meggyel és vagyok én , aki lekvárral!!:D:D
Több receptet teszteltünk már itthon, de az alábbi jött be a legjobban:
Hozzávalók:
Tésztájához:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
2 egész tojás
csipet só
15 dkg cukor
1 sütőpor
Túró töltelék:
75 dkg túró
2 cs vaniliás cukor
3 tojás sárgája + fehérje kemény habbá verve
1 evőkanál vaniliás pudingpor
20 dkg cukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, elosztjuk két részre, egy nagyobbra és egy kissebbre.
A nagyobb tésztát kinyújtjuk, és belerakjuk egy nagyobb méretű tepsibe, kicsit felhúzva a széleit, hogy ki ne follyon a töltelék.Ezután elkészítjük a tölteléket:a túrót összetörjük beletesszük a tojássárgákat, vaniliás cukrot, kristálycukrot, 1 evőkanál pudingport , összekeverjük és végül a tojás keményre vert habját is óvatosan hozzáforgatjuk.
A tölteléket a tésztára kenjük, és végül a tészta másik felével befedjük.
tojással megkenjük és a tetejét megszurkáljuk.
Kb. 1 óra alatt készül el közepes fokozaton.(gázsütőnél 6-os)
Megjegyzés:
Én lekvárral szeretem, mégpedig úgy, hogy a tésztára kenek egy réteget a töltelék alá és fölé is, így finom szaftos lesz
Ez egy nagy tepsi adag
Én a tetejére rácsozni szoktam a tésztát, de simán is jó, csak akkor meg kell szúrkálni, hogy ne púposodjon fel.
Ennél én eper lekvárt használtam, ez nagyon megy a túróhoz.
Van, aki mazsolásan szereti, van aki meggyel és vagyok én , aki lekvárral!!:D:D
Több receptet teszteltünk már itthon, de az alábbi jött be a legjobban:
Hozzávalók:
Tésztájához:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
2 egész tojás
csipet só
15 dkg cukor
1 sütőpor
Túró töltelék:
75 dkg túró
2 cs vaniliás cukor
3 tojás sárgája + fehérje kemény habbá verve
1 evőkanál vaniliás pudingpor
20 dkg cukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, elosztjuk két részre, egy nagyobbra és egy kissebbre.
A nagyobb tésztát kinyújtjuk, és belerakjuk egy nagyobb méretű tepsibe, kicsit felhúzva a széleit, hogy ki ne follyon a töltelék.Ezután elkészítjük a tölteléket:a túrót összetörjük beletesszük a tojássárgákat, vaniliás cukrot, kristálycukrot, 1 evőkanál pudingport , összekeverjük és végül a tojás keményre vert habját is óvatosan hozzáforgatjuk.
A tölteléket a tésztára kenjük, és végül a tészta másik felével befedjük.
tojással megkenjük és a tetejét megszurkáljuk.
Kb. 1 óra alatt készül el közepes fokozaton.(gázsütőnél 6-os)
Megjegyzés:
Én lekvárral szeretem, mégpedig úgy, hogy a tésztára kenek egy réteget a töltelék alá és fölé is, így finom szaftos lesz
Ez egy nagy tepsi adag
Én a tetejére rácsozni szoktam a tésztát, de simán is jó, csak akkor meg kell szúrkálni, hogy ne púposodjon fel.
Ennél én eper lekvárt használtam, ez nagyon megy a túróhoz.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)