Összes oldalmegjelenítés

2011. április 23., szombat

Francia lepény

Ez egy amolyan "régimódi" süti, amit mamám sokszor szokott anno készíteni..
Családunk idősebb tagjai ma is rajonganak érte.Én annyira nem, dehát ugye ízlések és pofonok:D:D


Hozzávalók:

Tésztához:

30 dkg liszt
1 tojássárgája
15 dkg zsír (igen ZSÍR:):) )
1 dkg élesztó egy dl langyos tejben felfuttatva
egy csipet cukor

A fentieket alaposan összegyúrjuk, majd 2 felé osztjuk és kinyújtjuk.Egy közepes tepsi aljába rakjuk az egyik lapot, rá a tölteléket, s a tetejére a másik lapot, amit villával megszurkálunk.

Töltelék:

25 dkg porcukor
8 tojás
25 dkg darált mák
2 kanál zsemlemorzsa
pici reszelt citromhéj

A porcukrot a tojások sárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darált mákot, a zsemlemorzsát és a citromhéjat.Végül a tojások felvert habját belekeverjük a masszába és ezt a tölteléket simítjuk a "lapok" közé.

Kb fél órát sütjük 180 fokon.

Jó étvégyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése