Összes oldalmegjelenítés

2011. január 17., hétfő

Fahéjas-kakaós kiflik

Húúú de régen csináltam már ...
De most, hogy kutattam a gépemen az elkészített sütik képei között megtaláltam..
Közzé is teszem .(és holnap csinálok egy adagot:D:D)


50 kg liszt
1 kocka élesztő (5 dkg)
2 dl tej
1,5 dl étolaj
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só

Töltelék:1 ráma, 10 dkg porcukor, 3 evőkanál kakaópor, 1 evőkanál fahéj


Az élesztőt kevés tejben egy teáskanál cukorral felfuttatjuk, majd a tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk.6 pici cipót formálunk belőle és 20 percig konyharuha alatt pihentetjük.

Egy cipót kinyújtunk lehetőleg kör alakra , erre kenünk a töltelékből (amit előtte egyszerűen csak habosra kell keverni), majd lefedjük a másik cipóból kinyújtott kör alakkal.Az így kialakult kört derelyevágóval (vagy egy sima késsel) 12 cikkre osztjuk, és minden cikket feltekerünk kifli alakban.Tojással megkenjük a tetejüket és kb 12 perc alatt készre sütjük

Ebből az adagból 36 db lesz, de én mindig duplázom a mennyiségeket azzal a különbséggel, hogy az élesztő marad egy kocka akkor is.
 Ha pedig a tészta nem elég jó állagú akkor vagy egy kis extra tej vagy extra liszt segít rajta
A töltelék lehet még:lekvár, sajtrém, lekváros darált dió, pizzás melegszendvicskrém stb

1 megjegyzés: