Hozzávalók:
ˇ 1 üveg befőtt (meggy)
ˇ 25 dkg margarin
ˇ 20 dkg kristálycukor
ˇ csipetnyi só
ˇ 2 csomag vaníliás cukor
ˇ 5 tojás
ˇ 1,25 dl tejföl
ˇ 42,5 dkg liszt
ˇ 1 csomag sütőpor
ˇ 2 evőkanál kakaópor
Elkészítés: A meggyet lecsöpögtetjük, levét felfogjuk. A margarint a cukorral, a sóval és a vaníliás cukorral kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, hozzáadjuk a tejfölt, beleszitáljuk a lisztet és a sütőport. A fele tésztába kakaóport keverünk, és belevegyítjük a meggy felét. A többit a világos tésztába keverjük.
Margarinnal kikent, morzsával megszórt kuglófformába töltjük, és villával márványosra keverjük. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 50 percig sütjük. 5 percig a formában hűlni hagyjuk
Margarinnal kikent, morzsával megszórt kuglófformába töltjük, és villával márványosra keverjük. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 50 percig sütjük. 5 percig a formában hűlni hagyjuk
(és ha ugyanezt megcsinálod úgy, hogy meggy helyett egy csomag rumba áztatott mazsolát teszel bele, akkor máris kész a mazsis -kakaós kuglóf)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése