Összes oldalmegjelenítés
90380
2012. november 2., péntek
Madártej szelet
Régóta nem posztoltam már semmit,s kissé lelkiismeretfurdalásom volt már a dolog miatt...
Szóval most jöjjön egy nagyon finom madártej szelet:
Hozzávalók:
A süti tésztájához:
10 tojás fehérje
egy csipet só
8 evőkanál cukor
8 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor
A krémhez:
10 tojás sárgája
25 dkg margarin
15 dkg + 3 evőkanál cukor
2 csomag vaníéiás cukor
5 evőkanál liszt
fél liter tej
A tetejére:
1 nagy doboz (fél liter) Hulala habtejszín
kakaőpor
Elkészítés:
A 10 tojásfehérjét csipetnyi sóval keményre verjük, adunk hozzá 8 evőkanál cukrot és 8 evőkanál átszitált lisztet amibe teszünk fél csomag sütőport.
Kikent, lisztezett tepsiben sütjük mint a piskótát.(én mindig szlikonos sütőpapírt használok,így nem kell semmivel sem kikenni a tepsit)
A 10 tojássárgáját 3 evőkanál cukorral, 2 vaníliával ,5 evőkanál liszttel és 6 dl tejjel sűrű krémmé főzzük. Közben a 25 dkg margarint 15 dkg cukorral kikavarjuk, majd a kihűlt masszával összedolgozzuk.
Ezt a krémet kenjük a fehér piskótára.Majd rákenjük a kemény habbá vert Hulala-t és megszórjuk kakaőporral.Pár órát hagyjuk "összeérni" a hűtőben és már fogyaszthatjuk is!
Megjegyzés:egy ismerőstől kaptam Karamellás vaníliás cukrot ,így azt is tettem bele.Isteni!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Fél kiló cukor???!!! Nekem az egészben maximum 6 evőkanál cukor van, és bizony, elég édes így is!
VálaszTörlés