Ezt a tortát egy időben sokszor csináltam, mert egyszerű, könnyű és nagyon finom.Szintén az nlcafe "sütik képpel" topicból lestem el, de megtalálhatjátok tortaimádónál is.(http://www.tortaimado.hu/2007/12/szibarackos-joghurt-torta.html)
Ezek nem a legjobban sikerültek, de csak ezekről van kép:D:
De sebaj...
Hozzávalók:
Piskóta:
3 db tojás
9 dkg kristálycukor
6 dkg liszt
9 dkg kristálycukor
6 dkg liszt
Krém:
3 pohár natúr joghurt
25 dkg porcukor
5 dl habtejszín
1 doboz őszibarackbefőtt és a leve
1 dl víz
3 dkg zselatinpor
25 dkg porcukor
5 dl habtejszín
1 doboz őszibarackbefőtt és a leve
1 dl víz
3 dkg zselatinpor
Díszítésre: tejszínhab, őszibarack szeletek
Elkészítés:
Elkészítés:
A tojásfehérjét habbá verjük a kristálycukorral, hozzákeverjük egyenként a tojássárgáját, majd a szitált lisztet.
Tortaforma aljába papírt szabunk, erre öntjük a masszát, s előmelegített sütőben, 180 °C- on, 10 -15 perc alatt kisütjük.
Kihűtjük, a formába tesszük vissza.
A joghurtot elkeverjük a porcukorral, és az apró kockára vágott barackbefőtt háromnegyed részével.
Meleg vízben a 2 dkg zselatint feloldjuk, langyosan belekeverjük a joghurtos krémbe, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.
A krémet ráöntjük a piskótára, hűtőbe tesszük 2 -3 órára, s
miután megszilárdult, a torta tetejét a maradék, nagyon vékony cikkekre vágott barackkal kirakjuk.
miután megszilárdult, a torta tetejét a maradék, nagyon vékony cikkekre vágott barackkal kirakjuk.
2 dl befőttlével, 1 dkg zselatinnal, és 6 dkg cukorral zselét főzünk. Langyosra hűtjük, majd egyenletesen bevonjuk vele a gyümölcsöt.
Ha a zselé megszilárdult, a tortát a forma oldala mentén éles késsel meglazítjuk, oldalát tejszínhabbal díszítjük. (én mondjuk feleslegesnek tartom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése