Ez az a süti, amit szerintem mindenki ismer és imád..legalábbis én eddig nem találkoztam olyan emberrel, aki ne rajongott volna érte.
Ehhez is minden családban megvan a jól bevált recept, ami nálunk a következő:
Hozzávalók:
25 dkg háztartási keksz
25 dkg darált keksz
1 Ráma
2 dl víz
25 dkg porcukor (én ennek csak felét teszem bele)
kb. 5 dkg jó minőségű kakaópor
fél dl rum
Elkészítés:
Vízgőz felett elkészítjük a masszát:a vizet, porcukrot, kakaóport s a mragarint kb 10 percig kevergetve "összefőzzük", amíg a massza egyneművá nem válik.Ezután hozzáöntjük a rumot (aroma nem jó).Majd ezt a masszát még melegen ráöntjük a darált és a kis darabokra összetördelt háztartási kekszre. Majd egyből mehet folpack-kal kibéleltformába.(ez lehet őzgerinc, püspökkenyér vagy mint nálam tupperes desszertgyűrű forma..).
Kb 3 óra a hűtőben és már lehet is szeletelni és enni.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése