Összes oldalmegjelenítés

2011. május 15., vasárnap

Pirított mogyorós muffin

Valami egyszerű muffint szerettem volna sütni, mert mostanában valahogy nem vagyok oda a krémes, pudingos sütikért.
Volt itthon egy doboz krokant (karamellizált cukron pirított tört mogyoró) amit mindenképpen szerettem volna felhasználni.Így végül egy sima alap muffinhoz kevertem.Finom lett!



Hozzávalók: (4 személyre):
3 tojás, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csipet só, 75 ml olaj, 250 g joghurt, 1/2 csomag sütőpor, 30 dkg rétesliszt, 12 muffinpapír
Elkészítés:
1. A tojásokat alaposan összedolgozzuk a kristálycukorral, a vaníliás cukorral és egy csipetnyi sóval. Állandóan kevergetve hozzáöntjük az olajat és a joghurtot.
2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a tésztához adjuk.V égül hozzáforgatjuk a masszához a pirított mogyi darabokat.
Muffintepsibe tesszük a tésztát. (én mindig használok pőapírt is)
3. A sütőt előmelegítjük (az elektromosat 150 °C-ra, a gázsütőt kettes fokozatra), és 20 percig sütjük a muffinokat. Ha kész, egy rácsra vagy deszkára tesszük őket, és hagyjuk kihűlni.

Egy tejeskávé társaságában isteni csemege:)

3 megjegyzés:

  1. Szia Melcsa!
    Nagyon szimpi a muffinod és főleg egyszerünek tünik megcsinálni is, de mennyi és milyen mogyorót rakjak bele?
    Köszi: Erika

    VálaszTörlés
  2. Bocsánat az elejét nem olvastam, igy már látom, hogy mi kell bele. Ez az a mogyoró, amit a Li...-ben kapni?

    VálaszTörlés
  3. Igen ez az:D:D
    De egyébként tökéletesen megfelel a célnak egy nagy marék mogyoró egy kanál kristálycukron karamellizálva...
    Vagy csak simán beledobálva...

    VálaszTörlés