Összes oldalmegjelenítés

2011. január 19., szerda

Fekete erdő kuglóf





Hozzávalók:
ˇ         1 üveg befőtt (meggy)
ˇ         25 dkg margarin
ˇ         20 dkg kristálycukor
ˇ         csipetnyi só
ˇ         2 csomag vaníliás cukor
ˇ         5 tojás
ˇ         1,25 dl tejföl
ˇ         42,5 dkg liszt
ˇ         1 csomag sütőpor
ˇ         2 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
A meggyet lecsöpögtetjük, levét felfogjuk. A margarint a cukorral, a sóval és a vaníliás cukorral kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, hozzáadjuk a tejfölt, beleszitáljuk a lisztet és a sütőport. A fele tésztába kakaóport keverünk, és belevegyítjük a meggy felét. A többit a világos tésztába keverjük.

Margarinnal kikent, morzsával megszórt kuglófformába töltjük, és villával márványosra keverjük. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 50 percig sütjük. 5 percig a formában hűlni hagyjuk


(és ha ugyanezt megcsinálod úgy, hogy meggy helyett egy csomag rumba áztatott mazsolát teszel bele, akkor máris kész a mazsis -kakaós kuglóf)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése