Összes oldalmegjelenítés

2011. április 14., csütörtök

Diós gyümölcskenyér

Aki kicsit is "otthon van" a netes gasztrovilágban, az tuti, hogy hallott már a híres UVIMA-féle gyümölcskenyérről.
Én is sokfélét próbáltam már, de egyértelműen ez a legjobb.
Most is sütöttem egyet, de közben történt egy kis baleset, ugyanis nem tudom milyen megfontolásból, de ledaráltam a diót, amit ugye egészben kellett volna beletenni, és nem volt itthon több.Így lett nagyon diós a gyümölcskenyerem...Nem rossz így sem...





Hozzávalók:

6 tojásfehérje,
18 dkg porcukor,
20 dkg vegyes gyümölcs vagy befőtt,
1 kanál rum,
1 narancs reszelt héja,
1/2 narancs leve,
13 dkg liszt,
12 dkg dió (vagy, mint ennél a példánynál darált dió)

Elkészítés:

A tojásfehérjéből nagyon kemény habot verünk,beletesszük a porcukrot,a vegyes gyümölcsöt,vagy befőttet apró kockákra vágva,a rumot,a narancs reszelt héját és levét,végül a lisztet és a darabos dióbelet (vagy ebben az esetben a darált diót :D),és jól elkeverjük.Vajjal kikent,cukorral meghintett püspökkenyér/őzgerinc/ formába öntjük,és 3/4 órán át lassú tűznél sütjük.

Jó étvágyat hozzá!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése