Neten találtam meg az eredeti receptet angolul, azt próbáltam lefordítani:D:D
Ami a legfontosabb, hogy pontosan követni kell a megadott mennyiségeket.
Érdemes kipróbálni!
Hozzávalók:
Tészta:
300 g liszt
1 evőkanál cukor
1 csipet só
175 g puha vaj
6 evőkanál (jeges) víz
Töltelék:
1 kg alma
115 g cukor
50 g barna cukor
2 evőkanál liszt
1 citrom leve és héja
1 csipet szerecsendió
1 csipet fahéj
Elkészítés:
A tésztához összekeverjük a cukrot, lisztet, sót, a puha vajat. Ezután annyi jeges vizet teszünk hozzá, amíg összeáll a tészta. Hűtőbe tesszük. Az almákat kimagozzuk, meghámozzuk és vékony csíkokra vágjuk. Leöntjük a citrom levével. A cukrokat, szerecsendiót, fahéjat lisztet összekeverjük egy tálban és hozzáadjuk az almát. Kivajazzuk a 24 cm átmérőjű pie/torta-formát. A tésztát elfelezzük. Egyik felét kinyújtjuk és a formába tesszük (a szélét is "kibéleljük" a tésztával). Ezután hozzáadjuk az almákat, úgy hogy középen több legyen. Ezután a maradék tésztát is kinyújtjuk és 1,5 cm széles sávokat vágunk. Ezeket rácsosan rátesszük az almatöltelékre. A végét hozzányomkodjuk a szélen lévő tésztához. 200 fokon 10 percig, majd 180 fokon 60-75 percig sütjük, amíg a tészta rács szép barna nem lesz.
Megjegyzés:
a töltelékbe ez a cukormennyiség brutális, a fele is bőven elég
lehet az alma közé diódarabokat is keverni
nekem elég béne lett a rácsozás a tetején, de már tudom, hogy legközelebb hogy kell
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése