Összes oldalmegjelenítés

2011. február 23., szerda

Forgács fánk vagy csöröge fánk

Ma a kezembe került nagymamám régi füzete, amibe összeírogatta receptjeit és kicsi fecniket is hagyott benne mindenféle értékes információval:)
Ma ebből a füzetből kerestem valamit, ami ilyenkor pont aktuális.Ez nem más, mint a fánk.Abból is a forgács....vagy mondják még csörögének is..
Finom lett, bár a mamáénak a nyomába se ér....




Tehát :
6 tojássárgáját 2 dl (1 pohár) tejföllel,50 dkg lissztel, 2 evőkanál cukorral, 2 evőkanál rummal és egy kevés tejjel és egy pici sóval összegyúrjuk.Fél órát pihentetjük, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk és derelyevágóval rombusz formákra vágjuk és forró olajban kisütjük.


Megjegyzés:
én nem tettem bele rumot, hanem egy kis fahéjat helyette
ez ilyen "laposabb" fajta fánk, nem lesz olyan magas, mint az élesztős, kelt társai

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése